Stiftelsen för naturarvet sr

4.6.2021 |

Stiftelsen för naturarvet har nyligen köpt ett skogsområde på cirka tjugo hektar i Paimela mellan Lahtis och Vääksy som ska kallas Päivänsalo.

Aittosaari Suojelualue Viitasaari Luonnonperintösäätiö
25.5.2021 |

Stiftelsen för naturarvet har köpt tre cirka en hektar stora fastigheter på ön Aittosaari i sjön Keitele i Viitasaari, och har därmed tagit hela den vackra ön i besittning.

Tihisenniemi Suojelualue Luonnonperintösäätiö Suomussalmi
20.5.2021 |

Författaren och kraftkarlen inom Övre Kajanalands kultur Jalo Heikkinen, som avled i slutet av 2020, fick sin önskan uppfylld när skogen kring hans hem överfördes till Stiftelsen för naturarvet i april. Det nya naturskyddsområdet på Tihisenniemi i Suomussalmi omfattar 22 hektar strandskog som såldes till stiftelsen av Jalo Heikkinens änka Raija Heikkinen.

Taavetti ja sarvipöllön poikanen Lasten metsä
11.5.2021 |

Stiftelsen för naturarvet och August Ludvig Hartwalls stiftelse startar tillsammans en insamling för att grunda och skydda ”Barnens skog”.

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Kotisalo Liperi
8.4.2021 |

Stiftelsen för naturarvet anskaffade nyligen ett skogsområde med syfte att skydda det längs en populär friluftsrutt i Libelits inom Norra Karelen, på ungefär 20 kilometers avstånd från Joensuu. Skogen har rikligt med träd nästan överallt och utgörs av en gammal talldunge som växer på mo av lingon- och blåbärstyp.

Luonnonperintösäätiö Suojelualueet Törngren
16.3.2021 |

Naturvännen Kaj Törngren lämnade den största delen av sin egendom, alltså en gård i Sibbo tillsammans med skogarna och åkrarna, i arv till Stiftelsen för naturarvet. Genom detta värdefulla arv blir det möjligt att skydda tre skogar som kommer att kallas Törngrens skog, Fågelskog och Lillskogen.

Kynnepää Suojelualue Luonnonperintösäätiö
2.3.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte och skyddade den en och en halv hektar stora skogsfastigheten Kynnepää belägen inom Askola by i Lojo.

23.2.2021 |

Till Stiftelsen för naturarvet testamenterades ett värdefullt område från Vieremä i Norra Savolax.

Luonnonperintösäätiö Järvenranta Luonnonsuojelualue
16.2.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte ett ungefär åtta hektar stort skogsområde i Tövsala kommun belägen inom Nystadsregionen och har bestämt sig för att kalla området Järvenranta.

Luonnonperintösäätiö Rotkovuori suojelualue Jämsä
5.2.2021 |

Stiftelsen för naturarvet köpte nyligen två angränsande skogsområden, Takkula och Aittopää, som är belägna i Kerttee by vid sjön Aittojärvi i Jämsä. Det nya skyddsområdet, som omfattar ungefär tjugo hektar, kommer att kallas för Rotkovuori.

Sidor